BRAUN - DISSENY INDUSTRIAL

90 ANYS DE BRAUN 
A casa, i al llarg del temps anem adquirint objectes, mobles, i petits electrodomèstics que ens ajuden a millorar les funcions diàries i a donar-nos comoditat. Durant un temps he anat recopilant petits estris o electrodomèstics de la casa Braun, molts d'aquest  objectes ja formen part del nostre passat i ja estan catalogats com peces claus en la historia del disseny industrial. Alguns d'ells els podem veure al MOMA de NY.

Braun GmbH és una companyia alemanya de productes de consum, coneguda pels seus productes de disseny funcional i estètic. Fundada a mitjans dels anys cinquanta, el departament de disseny de la companyia va començar a produir productes de la llar amb dissenys innovadors com ràdios, projectors de diapositives, equips d'àudio, i altres, que són icones de la producció industrial del segle XX, avui estimats com articles per a col.leccionistes.


Braun va ser un dels clients més importants de l'escola d'Ulm, que va dissenyar diversos productes per la marca alemanya. Entre tots aquests productes, destaquem la batedora Braun KM2 Multiwerk, dissenyada per Richard Fischer i Diéter Rams, aquest últim, un dels dissenyadors més influents del segle XX, arribant a convertir-se en una gran inspiració per Jonathan Ive, dissenyador de la marca Apple. 

DESK FAN (model HL1)

Reinhold Weiss dissenyador  de Braun. Tons tènues i un peu molt fi donant èmfasi a l'escultura - un joc de textures, formes i masses rigorosament articulats en el llenguatge de l'expressió funcional. Peça que vaig comprar al 2010 als encants  de Lleida, una icona dels principis del disseny de Braun. 

1961. Plastic and steel casing, 5 1/2 x 5 1/2 x 2 3/4" (14 x 14 x 7 cm). BRAUN Española S.A - Nr 931/8

Reinhold Weiss (German, born 1934)

Aquesta peça està dins la col · lecció permanent del MOMA.


BRAUN  SIXTANT  SM 31 -  1962
En els anys 50 Braun es va donar a coneixer per l'inici del producte més conegut per avui: la màquina d'afaitar elèctrica. Hans Gugelot va dissenyar la màquina d'afaitar de la millor manera constructiva i formal, la més preuada dels anys seixanta a tot el món - l'afeitadora Braun Sixtant va néixer i va cridar molt l'atenció entre els consumidors. Fins i tot després de 50 anys és una peça de maquinària sòlida considerada com una de la millor afeitadora elèctrica i  sempre atemporal.
Braun electric shaver (SM 31 sixtant), 1962; design: Gerd A. Müller and Hans Gugelot.


MPZ-2 EXPRIMIDOR CITROMATIC


Beure suc de taronja natural és un dels petits plaers quotidians que ens permeten eines com l'espremedora. Inventada per J. Thomas White el 1893, va esdevenir una peça clau del disseny industrial gràcies al model que els dissenyadors Dieter Rams i Gabriel Lluelles van idear el 1970. Van crear l'espremedora Citromatic MPZ-2 de la marca Braun, que va guanyar el premi Delta del disseny d'aquell mateix any.
Dieter Rams i Gabriel Lluelles són noms significatius en el món del disseny i especialment de la marca Braun, ja que Lluelles és el pare de la famosa batedora Minipimer i l'alemany Rams va crear múltiples objectes Braun que s'exposen al MoMA de Nova York i que molts consideren que han servit d'inspiració per la famosa marca Apple. 


1970. MPZ-2 EXPRIMIDOR CITROMATIC INSTANT. DELTA DE ORO
DIETER RAMS-GABRIEL LLUELLES-BRAUN ESPAÑOLA, S.A.

Braun Heater H9 - Ventilator  

Aquest  calefactor crec que es  disseny de Dieter Rams, si algú sap alguna cosa més agrairia que m'enviés informació.  


  SECADOR  BRAUN MANSTYLER HLD-5 -1972

Orange plastic föhn HLD-5, design Reinhold Weiss 1972, executed by Braun / Germany

 Aquest secador el vaig tindre quant era petit, del mateix color, anava junt amb un conjunt de pintes que es podien col·locar al capçal. Aquest l'he comprat, malauradament el que teniem quant era petit no se on para...  


 AFEITADORA BRAUN MICRO-PLUS  1979

Braun micron plus/2000
Elektrorasierer – Roland Ullmann 1979

  Raspall de dents elèctric Braun - Oral B - 1993